Chcesz gotować jak szef kuchni? Dołącz do warsztatów kulinarnych

Uczestnictwo w warsztatach kulinarnych to świetny pomysł na pozyskanie nowych umiejętności – nauczenie się podstaw gotowania, przyswojenie sobie tajników różnych receptur i właściwych technik produkcyjnych. Do kogo adresowana jest usługa?…

Nie tylko na świąteczny stół – o barszczu białym i żurku

Ostatnio coraz rzadziej jemy dwudaniowe obiady. Przez chroniczny pośpiech, co wywołuje konieczność natychmiastowego najedzenia się, często rezygnujemy z zup, wybierając potrawy, które kiedyś podawane były z reguły jako to większe…

Uniwersalne dania polskiej kuchni – barszcz czerwony

Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to zupa tylko świąteczna, którą podajemy przeważnie w czasie Wigilii albo większych rodzinnych spotkań. Tam, gdzie zwyczaj jedzenia posiłków z dwóch dań wciąż się…

Zamienniki kapsułek Tchibo Cafissimo – posmakuj ciekawych aromatów kaw

Technologia parzenia kawa w kapsułkach została opracowana u schyłku lat 70-tych i stopniowo pozyskała sobie tysiące miłośników. Ten wygodny system pozwala na przygotowanie kawy wysokiej jakości w niezwykle nieskomplikowany sposób…

Kapusta kiszona – dlaczego warto ją jeść?

Charakterystyczny smak kapusty kiszonej jest niezaprzeczalnie częścią środkowoeuropejskiej kuchni. Jest ona komponentem wielu dań i statystyczny Polak dość często widzi ją na swoim stole. I bardzo dobrze, bo kiszona kapusta…

Gotuj w domu jak profesjonalista – o kursach gotowania

Samodzielne przyrządzanie posiłków we własnym domu ma niemało plusów. Głównym z nich jest w szczególności oszczędność pieniędzy – stołowanie się w domu bywa na ogół znacznie tańsze niż częste korzystanie…

Właściwości soków z kiszonych buraków i kapusty

Od wieków w rodzimej kuchni wykorzystuje się kwaszonki. W ostatnich latach jednak raz za razem wspomina się także ogromne własności zdrowotne soków z kwaszonych warzyw, zwłaszcza z buraków i kapusty.…

Zamienniki kapsułek do Nespresso

Kapsułki do ekspresów Nespresso są jednymi z najdłużej dostępnych w sprzedaży. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i od tego czasu powoli pozyskiwały kolejnych sympatyków. W tej chwili…